Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@17:47:34 GMT

صرافی‌های سیار ایرانی در ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۰۷۴۶

صرافی‌های سیار ایرانی در ترکیه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق، ایرانیان یا چمدانی پول‌های خود را حمل می‌کنند یا دولت دست به ابداعاتی می‌زند که خاص مردم ایران است. یکی از راهکارهایی که برای دورزدن تحریم‌های بانکی در نظر گرفته شده، استفاده از کارت‌خوان‌های سیار است که در کشور ترکیه هم کاربرد زیادی دارد. ایرانیان نیازمند ارز خارجی، کارت‌های بانکی خود را به دست کارت‌خوان‌دارانی می‌دهند که از هویت و اصالت آنها مطمئن نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که هرگاه فضایی محدود شود، راه‌های متعددی هم برای کلاهبرداری گشوده خواهد شد، بسیاری از هم‌وطنان در زمان برداشت ریال از کارت خود و تبدیل آن به ارز خارجی، مورد دستبرد اینترنتی قرار گرفته‌اند، اما گویا راه مطمئن‎‌تری برای تأمین پول نقد مورد نیاز ایرانیانی که به خارج سفر می‌کنند، وجود ندارد. بانک مرکزی بارها اعلام کرده است که اقدام به مسدودسازی این کارت‌خوان‌ها می‌کند، اما اگر این روزنه هم با توجه شرایط فعلی ایران بسته شود، راه جایگزینی برای تأمین نیازهای ایرانیان در خارج از کشور وجود دارد؟‌خیابان استقلال ترکیه در نزدیکی میدان تقسیم، مکانی است که کمتر از دو کیلومتر طول دارد. استقرار و تجمع برندهای ترک در این خیابان جاذبه‌ای است که بسیاری از مسافران ایرانی ترکیه را متمایل به رزرو هتل در نزدیکی این خیابان می‌کند. افرادی که عمدتا به قصد خرید و شاید کمی هم تفریح به ترکیه سفر می‌کنند، حوالی میدان تقسیم را برای اقامت انتخاب می‌کنند. در حوالی این میدان و خیابان استقلال، ایرانیانی که کسب‌وکارشان تبدیل پول ملی رایج کشور به لیر ترکیه است، کم نیستند. به ازای یک خیابان دوکیلومتری، دست‌کم شش یا هفت نفری را می‌توان دید که دستگاه کارت‌خوان به دست، بیخ گوش عابرانی که چهره‌های آنها شبیه ایرانیان است، می‌گویند: «اگه پول کم آوردی کارت‌خوان داریم». آنها کارت بانک‌های ایرانی را می‌‎گیرند و مبلغ ریالی موردنظر را با دستگاه پوز از کارت مشتری خارج می‌کنند، بعد با کمی حساب‌وکتاب به کمک ماشین‌حساب گوشی‌های هوشمند، معادل لیری آن را به مشتری پرداخت می‌کنند. کمی کارمزد هم می‌گیرند. درواقع نقش صرافی‌های سیار را ایفا می‌کنند، اما صرافی‌ای که چندان هم مطمئن نیست.

در بدو ورود مسافران به ترکیه، تورلیدرها هشدار می‌دهند که از دستگاه‌های سیار موجود در خیابان استقلال و دیگر خیابان‌های ترکیه، نباید استفاده کرد و با این دستگاه عملیات تبدیل پول را نباید انجام داد، زیرا چندین مورد کلاهبرداری در رابطه با فعالیت این کارت‌خوان‌داران گزارش شده است. یکی از تورلیدرها می‌گوید: خانواده‌های بسیاری به دلیل اینکه حوصله تلفن‌زدن به تورلیدرها را نداشتند و فکر می‌کردند هزینه تماس در ترکیه گران است، همچنین اینترنت رایگان هتل را هم در دسترس نداشته‌اند، به این دستگاه‌های پوز سیار اعتماد کرده‌اند و تمام آنچه که در کارت بانکی‌شان بوده، تخلیه شده است، اما آنها صرفا بعد از خروج از ترکیه و رسیدن به ایران متوجه این کلاهبرداری شده‌اند.

‌‌هشدارهایی که شنیده نمی‌شود

تورلیدرها بارهاوبارها به مسافران استانبول هشدار می‌دهند که در صورت کم‌آوردن پول، با شماره آنها تماس بگیرند تا به‌سرعت یک صرافی مطمئن به مسافران معرفی شود. راهنمایان تور در ترکیه می‌گویند که دولت صرفا به چهار صرافی مجوز داشتن چنین دستگاهی را داده است، اما آنچه در خیابان استقلال دیده می‌شود، کمی بیشتر از عددی است که دولت ایران برای تبدیل پول ایرانیان درراه‌مانده، مجوز فعالیت برایشان صادر کرده است.‌باوجوداین افرادی که خسته از خرید، با کوله‌باری مملو از پوشاک در خیابان استقلال راه می‌روند، درحالی‌که قصد خرید بیشتر دارند و پول کم آورده‌اند، بدون درنظرگرفتن هشدارها، به صرافی‌های سیار خیابان استقلال اطمینان می‌کنند. این صرافان سیار خیلی مایل به گفت‌وگو نیستند و فقط با صدایی که در ازدحام جمعیت به سختی شنیده می‌شود، اعلام می‌کنند: «کارت‌خوان داریم». اگر قصد تبدیل پول نداشته باشی، قطعا به سؤالات شما پاسخ نخواهند داد. یکی از این دارندگان پوز در پاسخ درباره کارمزدی که از ایرانیان برای تبدیل ریال به لیر دریافت می‌شود، با سردی پاسخ می‌دهد: «وقتی که پول نداری اینجا رو نداری، باید حق‌الزحمه بدی وگرنه توی راه می‌مونی. الانم هرچقدر پول می‌خوای بگو کارت بکشم و تبدیل کنم. وگرنه برو».هیچ‌کدام از این صرافان متحرک مایل به پاسخ‌گویی نیستند. افرادی هم که به آنها اعتماد می‌کنند و از آنها ارز خارجی می‌خرند، اصلا حوصله سخن‌گفتن ندارند. فقط می‌خواهند ارز خارجی بگیرند و به خرید خود ادامه دهند. کسب‌وکاری که از تبدیل پول ایران به ارز خارجی شکل گرفته است، چندان مورد تأیید بانک مرکزی هم نیست؛ اما گویا بدون همراهی مردم و مراجعه به مراکز مطمئن، راهی برای کنترل این اوضاع نیست.

‌‌مسدودسازی کارتخوان‌های خارجی

بانک مرکزی اعلام کرده است که کارتخوان‌های خارجی را شناسایی و مسدود کرده است. دو راه برای ارتباط‌گرفتن دستگاه‌های کارتخوان سیار با ایران وجود دارد. یکی سیم‌کارت‌ها و دیگری استفاده از اینترنت با وی‌پی‌ان. بانک مرکزی در نخستین اقدام خود برای محدودسازی حجم استفاده از این کارتخوان‌ها، سقف تراکنش‌های مالی از طریق دستگاه‌های پوز را محدود کرد تا جلوی نقل‌و‌انتقالات و کلاهبرداری‌های احتمالی را بگیرد. در ادامه با دستور بانک مرکزی شرکت‌های ارائه‌دهندگان خدمات کارتی (پی‌اس‌پی) موظف به شناسایی و مسدود‌کردن دستگاه‌های کارتخوان فعال در خارج از کشور شدند.‌محمد‌مهدی طوبایی، معاون توسعه و نظارت شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت‌های کارتی (شاپرک)، به ایسنا می‌گوید که دستگاه‌های کارتخوان سیار صرفا در ترکیه وجود ندارد و برخی کشورهای دیگر همسایه مثل عراق هم صاحب این دستگاه‎ها هستند.

به گفته او البته امکان به‌کارگیری دستگاه‌های کارتخوان ایرانی در تمام کشورهای دنیا وجود دارد؛ چرا‌که در هر نقطه دنیا که بتوان از طریق اینترنت به شبکه شاپرک متصل شد، این امکان وجود دارد. طوبایی همچنین با بیان اینکه برخی از دلالان برای اینکه کار شناسایی دستگاه‌های کارتخوان در خارج از کشور را مشکل کنند، از وی‌پی‌ان یا فیلترشکن استفاده می‌کنند. او این اقدام را راهی برای سخت‌شدن کار ردگیری مراکز نقل‌وانتقالات مالی ایران اعلام می‌‎کند.

به گفته او بر‌اساس آخرین آماری که شاپرک از مسدودسازی کارتخوان‌های ایرانی خارج از کشور اعلام کرده، در اولین سری از این اقدامات ۹۳۰ پایانه در فاصله دی تا نیمه بهمن سال ۹۷ در کشورهای خارجی شناسایی و مسدود شد و با ادامه این اقدامات حدود ۳۷۰ پایانه دیگر شناسایی و مسدود شدند تا به‌این‌ترتیب در سال گذشته در مجموع هزارو 304 پایانه فعال در خارج از کشور غیرفعال شود که از این تعداد پایانه هزارو 207 مورد از سوی شرکت‌های پی‌اس‌پی و ۹۷ پایانه نیز از سوی شرکت شاپرک شناسایی و مسدود شده‌اند.

‌‌فعالیت دستگاه‌های کارتخوان با مجوز دولت

یک منبع مطلع با تأکید بر اینکه فعالیت کارتخوان‌های خارج از کشور خلاف نیستند می‌گوید: دستگاه‌های کارتخوانی که در دست افراد مختلف وجود دارد، از طرف همان چند صرافی مجوزدار بین آنها توزیع شده است. صرافی‌های مجاز می‌توانند دستگاه را بین افراد مختلف توزیع کنند و چهار دستگاه مجوز‌دار به سهولت می‌تواند تبدیل به 40 دستگاه شود.

او تأکید می‌کند: این مجوزها به برخی کشورها داده شده است. برای تأمین نیازهای تجاری مردم یا حجاج در مکه چنین دستگاه‌هایی اختصاص داده شده است تا ایرانیانی که خارج از کشور می‌روند، در خیابان بی‌پول نمانند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ترکیه نرخ ارز صرافی ارز خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند

محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه توجه به امور فرهنگی از اولویت‌های مهم است، گفت: در این زمینه نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند بلکه همه دستگاه‌ها حتی شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و وزارتخانه‌های مختلف باید به امور فرهنگی توجه کنند.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای طی سخنانی در جلسه شورای اداری استان هرمزگان، اظهار کرد: نسبت به سفر قبلی خود به استان هرمزگان در اسفند ۱۴۰۰ شاهد هستم که این استان به لحاظ شاخص‌های مشخصی از جهات گوناگون پیشرفت‌های محسوسی داشته است. به طور مشخص وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان همچون سایر مناطق کشور به طرز چشمگیری بهبود یافته است؛ البته همچنان نواقص و کاستی‌هایی در این حوزه وجود دارد که باید برای رفع آن‌ها اقدامات عاجلی را در دستور کار قرار دهیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: ما مسئولان باید با روحیه جهادی و حضور میدانی و تعریف شده و هدفمند در میان مردم، پیوسته دغدغه رفع مشکلات آن‌ها را داشته باشیم. با صرف در اتاق نشستن و دریافت گزارشات نمی‌توانیم مسائل و مشکلات مردم را به طور کامل درک کنیم. البته هدف ما از حضور بدون واسطه در میان مردم و شنیدن مستقیم مشکلات و مسائل آن‌ها، کار تبلیغاتی نیست که اگر چنین باشد قدام ما برکت ندارد و کاری جلو نمی‌رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، گفت: مشارکت مردم در امر مهم جهش تولید که شعار و هدف اساسی سال است با حرف زدن محقق نمی‌شود بلکه باید زمینه‌ها و بسترهای مشارکت مردم در جهش تولید را فراهم کنیم؛ در این رابطه دولت باید از تصدیگری خود بکاهد و بر حمایتگری و نظارت خود بیفزاید.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: طی مدت اخیر اتفاقاتی در صحنه جهانی و منطقه‌ای رخ داد که به واسطه آن اتفاقات، جایگاه نظام جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای ارتقاء محسوسی پیدا کرد و بر بازدارندگی و عزت و شوکت نظام ما در منطقه و دنیا افزوده شد؛ بر همین اساس باید از این فرصت پیش آمده بهره بگیریم و ارتباطات وثیق و تعریف شده خود را با کشورهای منطقه‌ای و غیر منطقه‌ای توسعه و عمق ببخشیم.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مردم ما شایسته خدمت بیشتر هستند، امروز این مردم در زمینه‌های مختلف معیشتی و تامین مسکن و برخی امور فرهنگی با مسائل و مشکلاتی مواجه هستند؛ همه ما مسئولان و کارگزاران برای رفع این مسائل و مشکلات باید نهایت تلاش خود را به کار بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، اظهار کرد: موضوعات فرهنگی، اقتصادی و امنیتی بر یکدیگر تاثیر و تأثر دارند؛ توجه به امور فرهنگی از اولویت‌های مهم است؛ در این زمینه نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند بلکه همه دستگاه‌ها حتی شهرداری‌ها و بخشداری‌ها و وزارتخانه‌های مختلف باید به امور فرهنگی توجه کنند.

رئیس عدلیه گفت: امروز دشمن اخلاق و فرهنگ و آموزه‌های دینی و اسلامی ما را هدف گرفته است لذا اگر به مقوله فرهنگی توجه نکنیم ممکن است تبعات این امر به مقولات امنیتی نیز سرایت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز قاچاق یکی از مشکلات کشور است؛ ما از یک طرف در مقوله بنزین با ناترازی در تولید و مصرف مواجهیم و از طرفی دیگر در کشور ما بنزین و گازوئیل قاچاق می‌شود. باید تلاش کنیم این مشکل را رفع کنیم.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز نیروهای مسلح ما به پیشرفت‌های چشمگیر و بزرگی نائل شده‌اند و نکته قابل تامل آنکه این پیشرفت‌های چشمگیر در زمان تحریم‌ها صورت گرفته است.

حال موضوع این است که آیا ما در عرصه‌های دیگر نظیر خودروسازی نیز نمی‌توانیم به پیشرفت‌هایی همچون پیشرفت‌های چشمگیر عرصه دفاعی نائل بیاییم.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه دوستی استاندار هرمزگان ضمن قدردانی از پیگیری‌های صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در خصوص عمده‌ترین مسائل این استان به ویژه در حوزه تجارت اظهار کرد: ‍ اقدامات دادگستری استان هرمزگان طی دو سال اخیر به ویژه در حوزه‌هایی نظیر مقابله با قاچاق سوخت، ساماندهی وضعیت گمرک و اموال تملیکی، مقابله با زمین‌خواری و همچنین صدور اسناد اراضی ملی و زراعی، اقدامات شایان توجهی بوده است.

وی در ادامه بیان داشت: ما در استانداری هرمزگان امور خود را در چهار حوزه مبنایی عمران و زیرساخت، اقتصادی، مردمی‌سازی اقتصاد و مردم‌یاری به پیش می‌بریم.

استاندار هرمزگان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به وجود چالش آب در این استان، گفت: پیش از استقرار دولت سیزدهم به ۴۰۰ روستای استان هرمزگان با تانکر آبرسانی می‌شد که در حال حاضر این رقم به ۱۵۰ روستا رسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین «عبادی‌زاده» نماینده، ولی فقیه در استان هرمزگان ضمن قدردانی از سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضاییه به این استان، به بیان برخی مشکلات و چالش‌های مردم هرمزگان در حوزه‌های مربوط به اراضی و قاچاق سوخت پرداخت.

«آشوری» رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی با تقدیر از روند مستمر بازدیدهای میدانی رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: انجام بازدیدهای میدانی و گفتگوی چهره به چهره با مردم و مسئولان، تا حد قابل توجهی در کاهش هزینه‌ها، جلوگیری از اتلاف منابع و تقویت سرمایه اجتماعی نظام، موثر خواهد بود.

«قویدل» مدیر کل آموزش و پرورش استان هرمزگان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت آموزشی این استان اظهار کرد: طی حدود دو سال و نیم گذشته، هزار و ۵۰۰ کلاس درس در مناطق مختلف استان هرمزگان به بهره‌برداری رسیده است.

«الماس‌نژاد» مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان نیز در این جلسه با اشاره به همراهی و همگامی این اداره کل با دادگستری استان هرمزگان گفت: در حال حاضر و در نتیجه تلاش‌های صورت گرفته، استان هرمزگان دارای بیش از ۷۵ بندر با مساحتی بالغ بر دو هزار و ۴۰۰ هکتار هکتار است.

«مویدی» مدیر کل شیلات و جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت ۱۶۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان و چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی آن پرداخت.

دیگر خبرها

  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • شناسایی و دستگیری رباینده دختر ۱۶ ساله/ عاملان درگیری محله فلاح در چنگال پلیس
  • سنگ چاقو تیز کنی که برای قصاب ۸۰۰ میلیون ریال آب خورد!
  • بازیگر مشهور ترکیه مدرسه کودکی‌اش را با خاک یکسان کرد ؛ همیشه من را می‌زدند (+عکس)
  • چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • انتقام بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد
  • ترمیم ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در یزد
  • ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در حال ترمیم است
  • رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند